11 Haziran 2012 Pazartesi

52 Dilde Online Çeviri

İnternet dünyasında İngilizce çeviriye olan ilgi günden güne artmaktadır. Dilerseniz 52 dilde online çeviri yapan program bile bulabilirsiniz. 52 dilde cümle çevirisi harika bir araç olsa gerek. Türkiyede İngilizce bilmeyenlerin oranı yüksek olduğu için özellikle iş dünyası İngilizce Türkçe çeviriye ilgi göstermektedir.

52 dilde cümle çeviri

Dilerseniz İnternet ortamında 52 dilde online çeviri indirebilirsiniz. İngilizce türkçe çeviriler günümüzde maalesef tam çeviri yapamamaktadır. Bu tür programlar henüz istenen çeviri seviyesine gelmiş değildir. Kişiler yine İngilizce sözlüğe bakma ihtiyacı hissetmektedirler. Belki de şu anda en popüler sözlüklerin başında zargan gelmektedir. Online olarak ister 41dilde ister 51 dilde çeviri yapalım yine de İngilizce bilmemenin eksikliğini hep hissederiz. Bir de renkli tercüme tekniği ile çevirisi yapılmış harika bir program var. Sözlüksüz bir şekilde İngilizce cümleleri hemen anlayabiliyorsunuz. Mutlaka incelemenizi tavsiye ediyoruz.
 

10 Haziran 2012 Pazar

Bedava İngilizce Çeviri

Bugün İnternet ortamında bedava İngilizce çeviri araçları bulabilmekteyiz. Bize sunulan birçok İngilizce çeviri programı henüz istenen seviyede değildir. Bir metni kopyalayıp çeviri kısmına yüklediğimizde aldığımız türkçe çeviri bozuk çıkmakta, adeta yeniden tercüme edilmeye ihtiyaç duymaktadır. Ancak basit ve karmaşadan uzak cümleleri tercüme ettirdiğimizde nispeten daha iyi çeviri sonuçlarına ulaşmaktayız. Bedava İngilizce çeviri olarak Google bu adreste güzel bir çeviri aracı sunmaktadır.

bedava ingilizce çeviri programı


Eğer bu çeviri araçları istediğimiz metni düzgün çevirselerdi, ne kadar güzel olurdu değil mi? Düşünsenize mesela İngilizce gazeteleri, şiirleri veya atasözlerini hemen anlayabilirdik ki normalde gazeteleri, şiirleri ve atasözlerini anlamak ciddi bir İngilizce bilgisi gerektirir. Eğer bedava veya paralı İngilizce çeviri programları istenilen şekilde düzgün çeviri yapabilselerdi, yabancılarla rahat rahat İngilizce sohbet edebilirdik. Bu arada sizlere Renkli Tercüme Tekniği ile çevirisi yapılmış harika bir programdan bahsetmeden geçemeyeceğim. Bu programı mutlaka inceleyin derim.

 

Cümle Çeviri Online

İnternet ortamında çeşitli siteler vasıtasıyla dilersek saniyeler içinde online cümle çeviri yapabiliriz. Hemen hemen her dilden her dile çeviri yapmak mümkün. Örneğin Rusça Türkçe cümle çevirisi veya Türkçe Almanca ya da İspanyolca Türkçe cümle çevirisini online yapmak artık bir tuş kadar yakın.

online sözlük

Google’ın çeviri aracı sayesinde dilden dile çeviri yapabiliriz. Bu online araç hem online sözlük hem de cümle çevirici olarak iş görmektedir. Üstelik o kadar dilden dile çeviri  yapmasına karşın bedavadır. Bugün İnternet ortamında bedava online çeviri yapan birçok site bulabilirsiniz. Birçok çeviri sitesi olmasına karşın maalesef uzun metin çevirileri konusunda arzulanan sonucu alamamaktayız. Çünkü herhangi bir İngilizce metni kopyalayıp, çeviri kutusuna yapıştırdığımızda ve bunu Türkçeye çevir dediğimizde, aldığımız sonuç hiçte iç açıcı değildir. Çeviri ne yazık ki bozuk şekilde çıkmaktadır. Uzun metinlerden ziyade kısa cümle kalıpları konusunda daha iyi çeviri sonucu almaktayız. Bu tür programların istenilen seviyeye gelmesi için, yazılımcıların ve dilcilerin daha çok çalışması gerekiyor. Bu arada çeviri konusunda size ilginç bir teknikten bahsetmek istiyorum. Adı Renkli Tercüme Tekniği. İşin güzel tarafı bu çeviri tekniği, İngilizceyi öğretme amaçlı kullanılıyor. Bu çeviri tekniği sayesinde İngilizce daha kolay öğreniliyor.



Online yayıncılığın gelişmesi sayesinde bir çok Tükçe İngilizce cümle çevirici program bulabilmekteyiz. İstersek bu çeviri programlarını indirebiliriz ancak bir çok programı online olarak da kullanabiliriz. Bu tür programlardan birisi de Google’ın çeviri aracıdır. Ücretsiz ve güzel bir çeviricidir. Bu program sayesinde istenilen dilde kelime ve cümle çevirisi yapılabilmektedir.

ingilizce türkçe cümle çevirici

Online cümle çeviriciler vasıtasıyla saniyeler içinde hemen İngilizce Türkçe çeviri yapılabilmesine karşın, bu tür programların eksik bir yönü bulunmaktadır. Çeviriler özellikle de uzun çeviriler, istenilen sonucu vermemektedir. Çeviri sonucunda bozuk ve anlamsız ifadelerle karşılaşmak kullanıcılara hayal kırıklığı yaşatmaktadır. Ancak kısa cümlelerde başarı oranı daha yüksektir. Bu arada tercüme konusunda size başarılı ve bir o kadar da ilginç Renkli Tercüme Tekniğinden bahsetmek istiyorum. Yukarıdaki resimde örneğini gördüğünüz bu çeviri metodu sayesinde kolay İngilizce öğrenmeniz mümkün hale geliyor.

 

Cümle İngilizce Türkçe Çevir

İnternette harıl harıl bir İngilizce türkçe çeviri programı arıyoruz, sonra istenilen kelime, cümle veya paragrafı kopyalayıp çeviri kutusuna yapıştırıyoruz. Sonuç ise şaşırtıcı. Özellikle paragraf çevirisinde aldığımız sonuç bizi hayal kırıklığına uğratıyor. Cümle çevirileri, özellikle uzun ve karmaşık cümle çevirileri, profesyonel bir çevirmenin tercümesi karşısında kıyas edilemeyecek kadar bozuk durmaktadır. Düzgün ve anlamlı çeviriler için insan beynine olan ihtiyaç hala sürmektedir.

ingilizce türkçe cümle çeviri

Google tercüme aracı vasıtasıyla İngilizce Türkçe hatta Türkçe İngilizce cümle çevirileri yapılabilmektedir. Güzel bir program olduğunu söyleyebiliriz. Hem ücretsizdir hem de bir çok dil seçeneği mevcuttur. Yani bir çok dilde çapraz bir şekilde çeviri yapabilirsiniz. Ancak daha önceden de belirttiğimiz gibi uzun ve karmaşık cümlelerde randıman almak çok zordur. Bu arada size yukarıdaki resimde örneğini gördüğünüz CTT yani Renkli Tercüme Tekniğinden de bahsetmek istiyorum. Bu çeviri tekniği sayesinde kısa sürede İngilizce öğrenmeniz mümkün hale geliyor. Bu ilginç çeviri tekniğine göz atmanızda fayda var.



Çevir Türkçe İngilizce

İnternette çoğumuz bunu yaşamıştır. Nette geziniyoruz ve aklımıza, İngilizce bir kelime takılıyor. Hemen manasını keşfetmek için online bir sözlük buluyoruz. Hemen anında aradığımız sözcüğün manasını elde ediyoruz, sonuç harika. Ancak kullandığımız programın cümle çevirisi yapabildiğini de farkediyoruz. Bu defa bir cümleyi hatta paragrafı kopyalayıp yapıştırıyoruz. Çeviri sonucuna bakıyoruz, sonuç berbat. Ne yazık ki ister tek dilde, ister 51 dilde çeviri yapalım, sonuç değişmez. Bu yüzden size tavsiyem metinleri uzun uzun değilde kısa kısa cümleler halinde çevirmeye çalışın. Böylece daha parlak sonuçlar elde edebilirsiniz.

hemen çevir türkçe ingilizce metin

Çeviri araçları konusunda Google güzel bir hizmet sunmaktadır. Google’ın online çeviri aracı ile İngilizceden Türkçeye, dilersek Türkçeden İngilizceye çeviri yapabiliriz. Hatta bu çeviri aracı sayesinde tek tuşla hemen web sitelerini istediğimiz dile çevirtebilirz. Ancak düzgün çeviri elde etmek için bu tür programlara güvenemeyiz. Güvenilir bir tercüme için bir profesyonelden yardım almak zorundasınız. Tercüme konusuna girmişken bir de size Renkli Tercüme Tekniği ile hazırlanmış bir programı tavsiye etmek istiyorum. Yukarıda örneğini aşağıda ise tanıtım videosunu göreceğiniz bu program sayesinde kısa sürede İngilizce öğrenebilirsiniz.


Neden İngilizce Konuşamıyoruz?

Çeviri programları ile cümle çevirilerinde başarılı olunsaydı herhalde tercümanlar işsiz kalırdı. Bugün İnternet ortamında isteyen 52 dilde bile online tercüme yapabilir. Ancak sonuç hüsrandır. Çeviri programları genel olarak tam ve düzgün bir çeviri yapamazlar. Düzgün ve profesyonel bir çeviri için her zaman tercümana ihtiyaç vardır.

ingilizce türkçe çeviri cümle çeviri

Türkçe İngilizce cümle çevirici yazılımlar, maalesef insan çevirisi kadar başarılı değildir. Metin ve karmaşık cümlelerde çeviri programları berbat bir sonuç vermektedir. İngilizce Türkçe çeviri sonrası ortaya çıkan Türkçe metni, bırakın tercümanı bir filolog yani dilbilimci gelse dahi düzeltemez. Yani online çeviri programlarındaki metin çevirisinde çıkan sonuç bu derece bozuktur. Ancak kısa cümleler halinde yapılan çevirilerde ise daha iyi sonuçlar alınmaktadır. Size önerebileceğim çeviri araçlarının başında Google çeviri aracı gelmektedir. Bu araç ile aklınıza gelebelilecek her dilden her dile çeviriler yapabilirsiniz. Ancak metin çevirilerindeki sonucun tatminkar olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Bir de size yukarıdaki resimde örneği sunulan Renkli Tercüme Tekniğinden bahsetmek istiyorum. Bu bir çeviri programı değil ancak çok kolay ve kısa sürede İngilizce öğretiyor.

Çeviri Cümle Türkçe İngilizce


Bir tercüman için cümle çevirisi yapmak adeta edebi bir sanat yapmak gibidir. Tecrübe ve bilgisiyle hissettiği şeyi kendi diline çevirmeye çalışır. Ancak online cümle çeviri programları için bu söz konusu değildir. Duygular tamamen devre dışıdır. Sadece robotik kodlamalar ve eşleştirmeler vasıtasıyla çeviri yapılmaya çalışılır. Bu yüzden şu anda cümle çeviriciler ancak basit düzeydeki cümlelerde güzel çeviri sunabilmektedir. Uzun ve karmaşık cümlelerde sonuç hüsrandır.

ingilizce türkçe sözlük

Bugün İnternette çeviriciler vasıtasıyla 41 dilden 41 dile çeviri yapmak dahi mümkündür. Ancak çıkan sonuç kimseyi tatmin etmemektedir. İngilizce Türkçe sözlüklerde aranılan kelimelerin manasını bulmak her zaman mümkündür ve sonuç gayet tatminkardır. Ancak cümle çeviricilerde ise sadece kısa cümlelerde sonuç tatminkardır. Cümleler uzadıkça hatta paragrafa dönüştükçe, cümle çeviricilerde ortaya çıkan durum hayal kırıklığı yaratır. Cümle çevirici programlar, istenilen sonucu veremediği sürece, kelime ve deyim bazında arama yapmamıza imkan veren sözlükler hep başvuru kaynağı olarak kalmaya devam edecekler. Bu arada sürekli tercüme programlarına mahkum olmaktansa kısa sürede İngilizce öğrenip bu dertten kısmen kurtulabiliriz. Dünyanın küreselleştiği bu günlerde, en azından derdimizi anlatacak kadar İngilizce bilmekte fayda var. Eğer siz de kısa sürede derdinizi anlatacak kadar İngilizce öğrenmek istiyorsanız, bu programa mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyorum.



Bedava İngilizce Tercüme

İnternette bedava ingilizce tercüme hakkında işinize yarayacak bir bilgi belki de güzel bir öneri arıyorsunuz. Ancak bedava derken ingilizce tercüme derken bir de bakmışsınız ki aradan yarım saat geçivermiş ve siz hala aradığınız bilgi hakkında yeterince malumat toplayamadınız.

Bedava ingilizce tercüme hakkında işinize yarayacak bilgiyi bir türlü bulamıyor musunuz? Bedava ya da ingilizce tercüme konusunda bulduğunuz bilgi sizi tatmin etmiyor mu, veya hepsinden önemlisi İnternette arama yaparken İngilizce bilmemek canınızı mı sıkıyor.

bedava ingilizce tercüme hakkında

Eğer pratik İngilizce bilmiyorsanız, hiç dert etmeyin, isterseniz bedava ingilizce tercüme aramasına bir süreliğine ara verin. Sadece 40 günde pratik İngilizce öğreten bu müthiş programın tanıtım filmini izleyin, eminiz ki bedava ingilizce tercüme hakkında arama yaparken bu güzel İngilizce programını tanıdığınız için çok mutlu olacaksınız.

 

Bedava İngilizce Türkçe Çeviri

İnternette bedava ingilizce türkçe çeviri hakkında işinize yarayacak bir bilgi belki de güzel bir öneri arıyorsunuz. Ancak bedava ingilizce derken türkçe çeviri derken bir de bakmışsınız ki aradan yarım saat geçivermiş ve siz hala aradığınız bilgi hakkında yeterince malumat toplayamadınız.

Bedava ingilizce türkçe çeviri hakkında işinize yarayacak bilgiyi bir türlü bulamıyor musunuz? Bedava ingilizce ya da türkçe çeviri konusunda bulduğunuz bilgi sizi tatmin etmiyor mu, veya hepsinden önemlisi İnternette arama yaparken İngilizce bilmemek canınızı mı sıkıyor.

bedava ingilizce türkçe çeviri hakkında

Eğer pratik İngilizce bilmiyorsanız, hiç dert etmeyin, isterseniz bedava ingilizce türkçe çeviri aramasına bir süreliğine ara verin. Sadece 40 günde pratik İngilizce öğreten bu müthiş programın tanıtım filmini izleyin, eminiz ki bedava ingilizce türkçe çeviri hakkında arama yaparken bu güzel İngilizce programını tanıdığınız için çok mutlu olacaksınız.